Alpet ekibi, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı aracılığı ile Kanser Haftası’nın ilk gününde Dünya İlik Bankası’na donör oldu!
Kuzey Kıbrıs’ta sosyal ve çevresel sorumluluk misyonu ile örnek bir kuruluş olan Alpet, farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve 1 – 7 Nisan Kanser Haftası’nın ilk gününde Alpet yöneticileri ve ekibi kanserle savaşmak için Dünya İlik Bankası’na donör oldu.
Birlikte savaşalım!
“Birlikte Savaşalım!” sloganıyla 1 Nisan 2016 Cuma günü Alpet Genel Müdürlüğü’nde Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı aracılığında gerçekleştirilen bu anlam dolu etkinlikte Alpet ekibi hazır bulundu.
Alpet Kıbrıs Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Toprak; “Haydi sizde ilik donörü olun!”
Etkinlik ile ilgili konuşma yapan Alpet Kıbrıs Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Toprak, böylesi anlam dolu etkinliklerle Kuzey Kıbrıs’ta örnek kurum olmaya devam edildiğini belirterek Kuzey Kıbrıs halkına çağrıda bulundu; “Tüm halkımız kanser ile savaşa katkıda bulunmalı! Bu anlam dolu haftanın başlangıcı olan bu günde Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı aracılığı ile Dünya İlik Bankası’na Alpet ekibi olarak ilik donörü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Haydi sizde ilik donör olun! Belki de bir hayatı siz kurtaracaksınız.” dedi.
İlik donörü olmaktan korkmayın!
1 – 7 Nisan Kanser Haftası’nın ilk gününde gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyonda konuşma yapan Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı görevlileri Dünya İlik Bankası’na nasıl ve neden donör olunmalı sorularına da açıklık getirdiler. “Özelde kendi ülkemiz, genelde tüm dünyadaki hastalara ilik bulma amacı ile vakfımız kurulduğu günden bu yana ilik bulma çalışmalarını sürdürmektedir. Öncelikle Dünya İlik Bankası’na kayıt olmak için hazırlanmış olan başvuru formunu doldurmanız gereklidir. Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa bir tüp kan vererek ilik donörü olabilirsiniz. Bunun sonucunda herhangi bir hasta ile uyum söz konusu olduğunda, verici bir sağlık kontrolünden geçmektedir. Sağlık açısından uygun olan vericiye işlem öncesi dört gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere iki kez aşı yapılır. Dört gün süren aşılardan sonra beşinci gün işlem gerçekleştirilir. Donörün iki kolundan iğne girişi yapılarak bir cihaz yardımı ile kanın içinden ilik hücreleri (kök hücre) ayrıştırılır. Yakşalık dört saat süren bu ayrışma işlemi ile bir hayata umut olunabilmektedir. İlik bağışında bulunan donör sağlık açısındanbir problemi olmadığı sürece defalarca ilik bağışında bulunabilir. Bu süreçte vericinin sağlığını tehdit edecek bir durum söz konusu değildir.Kanseri yaşamadan sorumluluk hissedebilmek erdemdir!” diyen Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı görevlileri kan veren ve böylesi bir etkinliğe imza atan Alpet ailesine de sonsuz teşekkürlerini sundular.